• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Despre
 • Informații
 • Agrointeligența
 • Știri agricole MD
 • Evenimente în MD
 • Fermier în MD
 • Finanțări în MD
 • Subvenții AIPA
 • Politici agricole în MD
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Lider de asociație: Îndemn fermierii să nu meargă la proteste în care sunt folosiți de politicieni

  Redacția MD.agrointel.ro -

  Îndemn fermierii să nu meargă la proteste în care sunt folosiți de politicieni, este mesajul unui lider de asociație. Acesta anunță că ”toata săptămâna mulți fermieri au primit invitații să se alăture protestului, planificat pentru 18 septembrie în capitală”.

  Alexandru Slusari, director executiv al Asociației Forța Fermierilor din Republica Moldova, anunță și că agricultorii cu care a discutat au refuzat să participe la acțiuni de protest cu țintă politică. ”Mă bucur că toți cei agricultori, cu care am discutat, au refuzat participarea la eveniment de duminică”, a spus Slusari.

  „În calitate de director executiv al Asociației Forța Fermierilor vreau să menționez că fermierii au multe reproșuri privind politica agrară și deocamdată nu suntem auziți pe mai multe subiecte importante. Însă, noi avem nevoie de soluționarea problemelor și categoric nu susținem destabilizarea situației. Avem agenda noastră și protestele agricultorilor vor purta caracter economic. NICIODATĂ nu vom permite ca acțiunile noastre să fie folosite de orice forță politică.

  Iar în calitate de cetățean responsabil, îndemn pe toți oameni să rămănă duminică acasă. Nu-mi place multe lucruri, care face actuală guvernare. Am spus și am scris nu odată despre gafele puterii și miniștrii incompetenți. Am obosit să vorbesc despre comunicarea proastă cu societate, necesetatea schimbării cursului economic și remanieri guvernamentale, care întărzie nepermis de mult.
  Dar categoric nu voi accepta ca alternativa acestei guvernări revanșa grupărilor politico-criminale, chiar dacă ele s-au renăscut și s-au unit, avănd un sol fertil al greșelelor enorme ale puterii. Este evident că protest de duminică este organizat de un fugar criminal, care a furat din greu și a însărăcit populația Moldovei mulți ani și acum șede bine mersi la vila lui luxoasă. Momentan el a întrat în cărdășie cu alți escroci din Londra, care deja fac “guvernul din umbră”. Cea mai bună umbră este în pușcărie, domnule Cavcaliuc!

  Nu departe geografic de Șor este amplasat și fostul lui stăpăn Plahotniuc, care mai controlează parțial justiția, reformată foarte greu și încet. Campaniei criminalelor se alăture și “vojdiul” Dodon, care, probabil, prima dată în 25 de ani a mers cu troleibus pentru piar ieftin. A înțeles că armata rusă nu vine să-l elibereze și acum el cheamă la consolidarea tuturor forțelor antiguvernamentale, ceea ce se traduce ca consolidarea tuturor grupărilor oligarhice în vederea destabilizării situației. Apropo, acest îndemn al lui Dodon nu este susținută nici măcar de Partidul Socialiștilor.

  Așadar, duminică nu va fi un protest sincer al oamenilor liberi, așa cum a fost în 2015. Din păcate, scenariu demult a fost scris în Israel, Cipru de Nord și Londra. Mulți protestatari săraci și chinuiți vor fi aduși organizat și vor protesta contra cost pe fiecare oră. Probabil, va fi și alta încercarea de a copia experiența anului 2015 prin instalarea corturilor. Din căte am auzit, în funcția de situația, pot fi încercări de a provoca dezordini în masă și întrări forțate în clădirele guvernamentale. Se pune miza pe faptul că poliția, avănd un ministru neprofesionist , este demoralizată.

  Cert este că ceea ce se pregătește , nu are nimic comun cu interesul național al cetățenilor Republicii Moldova și va agrava și mai mult situația în țară. Iată de ce e nevoie duminică să fim responsabili și să ignorăm acest protest, organizat de grupările criminale. Iar guvernare, care demult merge contra cronometrului, este OBLIGATĂ URGENT să corecteze esențial actul de guvernare și să apuce efectiv de reforme necesare pentru țara”, se arată în postarea făcută de Slusari pe pagina sa de Facebook.


  Te-ar mai putea interesa

  Iurie Rija, Agrocereale: Recomand fermerilor să vândă acum cerealele și floarea-soarelui Fermierii moldoveni sunt furioși: Statul a redus cu 27% tariful pentru trazitul cerealelor din Ucraina Rambursarea TVA pentru fermieri a fost prelungită cu 12 luni

  Ultimele știri

  R. Moldova interzice străinilor, persoane fizice și juridice, să mai dețină terenuri agricole și forestiere Republica Moldova va fi scutită de plata contribuțiilor financiare la programele Uniunii Europene A fost modificată politica vamală pe anul 2024