• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Despre
  • Informații
  • Agrointeligența
  • Știri agricole MD
  • Evenimente în MD
  • Fermier în MD
  • Finanțări în MD
  • Subvenții AIPA
  • Politici agricole în MD
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Rusia ripostează: Se lansează Eurasian Agroexpress și suprafața însămânțată crește la peste 81 de milioane de hectare

    Iana Gore -

    În cadrul unei întâlniri recente cu privire la situația economică actuală din Moscova, prezidată de premierul Mihail Mișustin, membrii guvernului au evaluat securitatea alimentară a Rusiei în viitorul apropiat. Subiectul principal l-au reprezentat măsuri întreprinse în contextul restricțiilor impuse Rusiei pe partea economică.

    Mihail Mișustin a remarcat puncte importante în urma unei vizite de lucru în Kazahstan unde a participat la o reuniune a Consiliului Interguvernamental Eurasiatic.

    „În primul rând, am discutat în detaliu problemele de actualitate ale integrării eurasiatice. Am convenit să dezvoltăm cooperarea în sectorul industrial. Accelerăm implementarea unui mecanism de trasabilitate pentru mărfurile importate în Uniunea Economică Euroasiatică (EAEU). Și pentru a extinde piețele de vânzare pentru producătorii agricoli din toate statele membre ale uniunii, vom intensifica munca la proiectul logistic comun Eurasian Agroexpress. Produsele noastre vor fi livrate mai rapid în Europa și Asia la prețuri competitive”, a spus președintele Guvernului Federației Ruse, conform agroxxi.ru.

    Mihail Mișustin susține că un alt vector de activitate comună este dezvoltarea comerțului electronic în spațiul EAEU prin înlăturarea barierele pentru antreprenorii în acest domeniu. Pe marginea consiliului interguvernamental, au avut loc întâlniri bilaterale cu colegii din Kazahstan, Belarus și Kârgâzstan. Fiecare dintre ei s-a dedicat soluționării problemelor din sfera comercială și economică, lansând noi proiecte cu o componentă ridicată de integrare.

    După cum a remarcat șeful Ministerului Dezvoltării Economice al Federației Ruse, Maxim Reșetnikov, munca privind diversificarea piețelor de export este de o importanță deosebită: „În general, sancțiunile vizează limitarea integrării Rusiei în economia mondială. Prezența pe piețele din Statele Unite, Uniunea Europeană, Canada, Japonia, Australia va fi semnificativ complicată pentru o serie de mărfuri, iar ponderea acestor țări în exporturile noastre în 2021 a fost puțin mai mare de jumătate”

    ”Răspunsul global la toate aceste sancțiuni este continuarea implementării politicii care a fost urmată, proiecte naționale, programe guvernamentale, creșterea investițiilor în infrastructură, îmbunătățirea climatului investițional, asigurarea întreprinderilor cu resurse de credit la prețuri accesibile, și sprijinul afacerilor naționale”, a subliniat Reșetnikov.

    Șeful Ministerului Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a declarat că „situația este acum sub control”. ”Suntem mult mai pregătiți pentru restricții în comparație cu perioada 2014, ca să nu mai vorbim de 2008, când au început să fie impuse restricții țării noastre de către Statele Unite ale Americii. O serie de întreprinderi au dezvoltat modalități de a contracara sancțiunile„, a precizat Manturov.

    Șeful Ministerului Agriculturii al Federației Ruse, Dmitry Patrushev, a declarat: că în ceea ce privește complexul agroindustrial al țării noastre, inclusiv întreprinderile din industria de prelucrare și alimentară, se lucrează ca de obicei.

    ”Suprafața totală însămânțată în 2022 va depăși 81 de milioane de hectare, adică mai mult decât anul trecut. Fermierii au principalele resurse materiale și tehnice, inclusiv semințe, mașini, combustibil și lubrifianți și îngrășăminte. Întreaga sumă de finanțare de la bugetul federal a fost adusă regiunilor în decembrie anul trecut. Și în concluzie, vreau să vă reamintesc că Federația Rusă este pe deplin autosuficientă în principalele tipuri de alimente: cereale și produsele sale, produse din carne și pește, zahăr, ulei vegetal și alte produse alimentare cheie. Producția proprie de produse lactate, legume și fructe oferă deja o parte semnificativă a consumului nostru intern”, a precizat Patrushev.


    Te-ar mai putea interesa

    Republica Moldova a dat undă verde importurilor de floarea-soarelui din Ucraina Iurie Rija, Agrocereale: Recomand fermerilor să vândă acum cerealele și floarea-soarelui Fermierii moldoveni sunt furioși: Statul a redus cu 27% tariful pentru trazitul cerealelor din Ucraina

    Ultimele știri

    Rambursarea TVA pentru fermieri a fost prelungită cu 12 luni R. Moldova interzice străinilor, persoane fizice și juridice, să mai dețină terenuri agricole și forestiere Republica Moldova va fi scutită de plata contribuțiilor financiare la programele Uniunii Europene