• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Despre
 • Informații
 • Agrointeligența
 • Știri agricole MD
 • Evenimente în MD
 • Fermier în MD
 • Finanțări în MD
 • Subvenții AIPA
 • Politici agricole în MD
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Tandem – colecția comună de vinuri a producătorilor Liliac (România) și Castel Mimi (Republica Moldova)

  Iana Gore -

  Cramele Liliac și Castel Mimi lansează în premieră seria de vinuri Tandem, care unește eforturile a două vinării din România și Republica Moldova. Parteneriatul dintre cele două crame presupune o investiție comună în lansarea noii colecții de vinuri, de 300.000 de euro.

  Liliac și Castel Mimi doresc să acopere piața din România, unde se așteaptă la o creștere naturală de 50% pe an, cu 60.000 de sticle vândute în primul an de la lansare, scrie economica.net.

  Tandem reprezintă reuniunea dintre tradiția moldovenească și transilvăneană prin vinificație și îmbină tehnologii de ultimă generație, dar și experiența cumulată de sute de ani a celor două crame. Colecția Tandem cuprinde 3 sortimente, respectiv:

  Povestea din spatele acestei colecții începe odată cu prietenia dintre managerii cramelor, foști colegi de facultate, care au decis să-și unească experiența și expertiza pentru a crea o colecție de vin premium care să simbolizeze prietenia și colaborarea.

  Adrian Trofim, General Manager Castel Mimi Wine & Resort împreună cu Miron Radic, CEO Crama Liliac

  “Crama Liliac a obișnuit cumpărătorii de vinuri, nu doar cu o calitate superioară a vinurilor, dar cu idei de pionierat pe piața din România, cu proiecte inedite. Tandem este una dintre ideile pe care am reușit să le transformăm în realitate, și nu oricum, ci cu ajutorul Castel Mimi și a prietenului meu bun Adrian”, a menționat Miron Radic, CEO Crama Liliac.

  “Suntem mândri de poziția noastră de cel mai bun producător de vin din Moldova, însă este tot timpul o bucurie pentru noi să ne facem vinurile cunoscute și pe piețele internaționale. România este o țară strategică pentru noi, atât prin prisma unei piețe prolifice, cât și de dragul unei istorii trăite împreună. Un proiect cum este Tandem, nu putea ieși așa bine decât în colaborare cu Crama Liliac”, a spus Adrian Trofim, General Manager Castel Mimi Wine & Resort.

  Noua colecție va putea fi găsită pe rafturile retailerilor mari, prezenți pe piața din România, însă, Castel Mimi și Liliac au în vedere și exportul pentru anii următori.

  Povestea Castel Mimi a început în secolul al XX-lea, când Constantin Mimi, ultimul guvernator al Basarabiei, devenit director al Băncii Naționale a României în 1926, a construit primul castel din Moldova. Castelul a fost una din cele mai mari fabrici de vin din URSS, cu 1.600 de angajați, iar pentru a exporta vinul către Uniunea Sovietică a fost construită o cale ferată de către 600 de persoane, timp de patru ani.

  În prezent, Castel Mimi are circa 250 de angajați. Compania produce patru colecţii de vinuri, colecţia Reserve (Cabernet Sauvignon 2012 sec roşu şi Merlot 2012 sec roşu), colecţia Clasică (Pinot Gris sec alb, Fetească Albă sec alb, Sauvignon Blanc sec alb, Chardonnay sec alb, Roşu de Bulboaca, Merlot sec roşu şi Cabernet Sauvignon roşu sec), colecţia Select (Traminer sec alb şi Muscat sec alb) și colecţia Icewine.

  Crama Liliac reînvie tradiția seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Se întinde pe 52 de hectare și produce vinuri albe, roșii, roze sau irezistibil de dulci.


  Te-ar mai putea interesa

  Vinăriile din Republica Moldova vor participa la expoziția Vinitaly din Verona Festivalul Național al Strugurelui din raionul Cimișlia – anulat Întreprinderea vinicolă Barza Albă – obiect al patrimoniului cultural național

  Ultimele știri

  Republica Moldova a dat undă verde importurilor de floarea-soarelui din Ucraina Iurie Rija, Agrocereale: Recomand fermerilor să vândă acum cerealele și floarea-soarelui Fermierii moldoveni sunt furioși: Statul a redus cu 27% tariful pentru trazitul cerealelor din Ucraina