• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Despre
 • Informații
 • Agrointeligența
 • Știri agricole MD
 • Evenimente în MD
 • Fermier în MD
 • Finanțări în MD
 • Subvenții AIPA
 • Politici agricole în MD
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Asociația Forța Fermierilor din Republica Moldova începe proteste masive în toată țara!

  Angelica Lefter -

  Asociația Forța Fermierilor din Republica Moldova anunță că, începând de mâine, miercuri – 7 iunie, demarează ample proteste în teritoriu. Revendicările agricultorilor nu și-au găsit soluții nici în cazul negocierilor avute astăzi cu premierul Dorin Recean, așa că organizația a comunicat oficial că membrii săi vor protesta, fiind deja obținute autorizațiile pentru acțiuni cu tehnică agricolă.

  Agricultorii din cadrul AFF au cerut cinci măsuri esențiale pentru salvarea fermierilor mici și mijlocii, însă autoritățile nu au aprobat niciuna dintre revendicări, motiv pentru care au anunțat începerea unui protest în teritoriu, care se poate extinde până la Chișinău.

  Agricultorii din Republica Moldova, membri ai Asociației Forța Fermierilor (AFF), au anunțat un protest masiv în teritoriu, cu utilaje agricole

  Guvernul de la Chișinău refuză să implementeze măsuri necesare supraviețuirii fermierilor

  Având în vedere situația grea în care se află majoritatea fermierilor din Republica Moldova, care riscă să falimenteze în următoarea perioadă, dar și lipsa de implicare a autorităților moldovene în acordarea unui sprijin concret, Asociația Forța Fermierilor din Republica Moldova a anunțat un protest amplu al fermierilor, potrivit unui comunicat transmis pe pagina sa oficială de Facebook.

  ”Asociația Forța Fermierilor informează societatea că discuția cu prim-ministrul, inițiată în ultimul moment de șeful cabinetului de miniștri, nu s-a soldat cu rezultat palpabil pentru agricultori. Am auzit, din nou, mai multe promisiuni foarte generale pentru perioadă nedeterminată, pe când marea majoritatea fermierilor mici și mijlocii riscă să falimenteze în următoarele 2-3 luni și au comunicat acest lucru la această ședință. În cadrul discuției, fermierii au constatat că, din păcate, chiar unele promisiuni mai concrete, formulate din partea autorităților încă din martie, nu sunt realizate până în prezent. Solicitarea noastră să fie semnat de către prim-ministru un Memorandum măcar cu 4 din cele 5 revendicări, cu indicarea termenelor concrete de realizare, a fost respinsă”, se arată în informarea Asociației Forța Fermierilor din Republica Moldova.

  Protestul fermierilor din Republica Moldova va începe miercuri – 7 iunie, în teritoriu

  Protestul fermierilor cu utilaje agricole, va începe la data de 7 iunie, în teritoriu, iar dacă solicitările fermierilor nu se vor face auzite, acesta se va extinde la Chișinău.

  ”În situația creată, Asociația rămâne pe poziția organizării unui protest al fermierilor, care se va începe pe 7 iunie și la care vor participa agricultorii cu tehnica agricolă, care reprezintă aproape toate raioane ale țării. La prima etapa vom avea manifestații în teritoriu. Dacă nu vom fi auziți, protestul poate să se extindă în capitala. Revendicările rămân aceleași, formulate în Declarația din 17 mai 2023, anexată la acest comunicat. Vă remitem lista punctelor de staționare a tehnicii pentru fiecare raion. Toate formalitățile juridice sunt respectate. Autoritățile publice locale și poliția sunt anunțate. Suntem absolut deschiși pentru mass-media. Reiterăm poziția organizației precum că protestul poartă caracter exclusiv economic și cerem toate forțele politice, în special grupările politico-criminale, să stea departe de protestul nostru. Vom apela imediat la poliția în vederea identificării provocatorilor politici și menținerea ordinii publice. Totodată, anticipat cerem scuze pentru locuitorii țării pentru incomodități posibile de circulație pe traseele naționale în perioada protestelor. Dar nu mai putem răbda. Cuțitul a ajuns la os!”, se arată în informarea transmisă de Asociația Forța Fermierilor (AFF) din Republica Moldova.

  Amintim că AFF a cerut ca Guvernul Republicii Moldova să-și asume public până pe data de 3 iunie 2023 mai multe angajamente față de fermieri.

  Principalele revendicări sunt:


  Te-ar mai putea interesa

  Fermierii moldoveni sunt furioși: Statul a redus cu 27% tariful pentru trazitul cerealelor din Ucraina R. Moldova interzice străinilor, persoane fizice și juridice, să mai dețină terenuri agricole și forestiere 109 agricultori au primit finanțare în valoare de 16,5 milioane de euro cu suportul UE

  Ultimele știri

  Republica Moldova a dat undă verde importurilor de floarea-soarelui din Ucraina Iurie Rija, Agrocereale: Recomand fermerilor să vândă acum cerealele și floarea-soarelui Rambursarea TVA pentru fermieri a fost prelungită cu 12 luni